Anchetă la Spitalul din Sibiu, după ce un ortoped a refuzat să acorde îngrijiri unui bolnav COVID

Spital
Spital
23 noiembrie 2020, 16:45

Soţia bărbatului căruia i s-a refuzat ajutorul medical pe motiv că era confirmat cu COVID-19 a scris pe Facebook experienţa trăită în cadrul Spitalului din Sibiu, unde medicul de gardă de Ortopedie nu a venit să îi vadă soţul: „Sunt şocată de cele întâmplate. Cum să ți se refuze controlul și tratamentul la urgenţe, pe motiv ca esti pozitiv COVID??? La Urgenţe, într-un spital COVID!!!!”

Femeia povesteşte că soţul ei şi-a fracturat piciorul în urmă cu o săptămână, iar sâmbătă au apărut complicaţii.

Fiind sâmbătă, femeia s-a speriat, a luat legătura cu un alt medic prin telefon şi, neştiind cât de gravă este situaţia, a decis să meargă la UPU Sibiu, pentru un control.

„Am sunat la Salvare, au venit să îl ia,… Dar, ajuns la spital, acesta află că medicul de gardă de pe ortopedie refuză să îl vadă, deoarece el nu acceptă să vadă pacienţi pozitivi covid. Am cerut un document în care să explice în scris motivul pentru care, un pacient ajuns în Urgenţe, fie el şi pozitiv, nu primeşte îngrijiri. Adică cum? Dacă eşti pozitiv, gata, poţi să mori? Nu le mai pasă de tine?”, se întreabă femeia.

Aceasta spune că nu poate divulga public numele medicului care i-a refuzat soţului său ajutorul medical, însă îl numeşte „persoană complet dezumanizată”.

„Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări? Ca soţul meu, mulţi alţii.. Chiar nu vă pasă? Eu vă înţeleg teama, dar atunci când ştiaţi că lucraţi unde lucrați, la ce vă aşteptaţi, în aceste timpuri de pandemie? Doar persoane sănătoase, fără alte afecţiuni? Noi eram printre cei ce ne protejam, şi uite tot am luat”, mai spune Alexandra.

Şocată de cele întâmplate, sibianca îi întreabă pe cei competenţi dacă au un cuvânt de spus şi cum pot ei dormi noaptea, având pe conştiinţă astfel de cazuri.

Întrebaţi de corespondentul Mediafax despre situaţia descrisă de femeie, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au transmis că s-au autosesizat în acest caz, iar conducerea unităţii medicale are o anchetă în derulare privind această situație.

Acesta nu este un caz singular la Secţia Clinică de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului din Sibiu. În luna aprilie, când spitalul primea doar cazuri COVID, un bărbat a acuzat faptul că mama sa a murit în chinuri, după ce a îndurat dureri greu de imaginat, pentru că nu a primit ajutor medical, deşi suferise o fractură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite