Anchetă la Spitalul de Psihiatrie Jebel, după ce o femeie a fost găsită moartă lângă un gard, după o lună și jumătate

7 august 2017, 09:23

Gherghina Lungu avea 60 de ani şi a fost dată dispărută la sfârşitul lunii iunie, la doar două zile după ce familia a internat-o la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din Jebel. Conducerea instituţiei spitaliceşti refuză să dea declaraţii şi îş asumă faptul că va fi acţionată în instanta, a transmis Simona Boţog Popovici de la studioul TVR Timişoara.

„Direcția de Sănătate Publică, la solicitarea Ministerului Sănătății, a declanșat o anchetă administrativă. Am constituit o comisie care s-a deplasat și care, probabil, se va deplasa și zilele următoare la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel. Sigur, orice anchetă are anumiți pași, o anumită prpocedură. La ora actuală, colegii încă au solicitat date și la finalul anchetei, vă vom comunica și rezultatele comisiei, care s-a deplasat la Spitalul Jebel (…) Probabil, căutările au început mai târziu sau conducerea spitalului nu a fost destul de insistentă privind demararea acestei proceduri de căutare a unui pacient care a lipsit, fiind internat doar de două zile”, a precizat pentru TVR Viorica Dumitru, director adjunct al DSP Timiș.

Fiica femeii decedate va da spitalul în judecată

Disperată, familia a anunțat Poliția, care a început imediat căutările. După aproape o lună și jumătate, corpul bătrânei a fost descoperit, din greșeală, în curtea interioară a spitalului, lângă un gard.

Din partea spitalului nu a venit nicio reacție oficială.

Familia nu a fost lăsată nici măcar să ducă crucea și o lumânare la locul unde a murit pacienta, așa că le-a pus în fața unității spitalicești. În cele din urmă, fiica și ginerele au reușit să vorbească cu reprezentanții spitalului.

Fiica femeii e decisă să dea spitalul în judecată. Potrivit polițiștilor, decesul bătrânei nu a fost violent, ci a survenit în urma unui stop cardiorespirator, chiar în ziua dispariției. Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta, dar ancheta poliției este încă în desfasurare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite