Anchetă la Senat. Peste 15 funcţionari sunt bănuiţi că ar fi luat credite cu documente false în valoare totală de 1,2 milioane de euro

2 noiembrie 2022, 14:06

Mai multe informații ne aduce Liliana Năstase: Zeci de angajați ai Senatului vor ajunge, în zilele următoare, în fața procurorilor prahoveni, asta după ce anchetatorii au stabilit că aceștia ar fi folosit documente falsificate pentru a obține credite de la mai multe CAR-uri din bucurești și din restul țării. Totul a pornit de la plângerea unei persoane din Prahova, iar ulterior polițiștii au trimis către Senatul României o hârtie prin care au solicitat ca aceștia să dea detalii despre toți angajații care au făcut acest gen de împrumuturi. Ulterior și reprezentanții Senatului au solicitat Poliției să spună care este calitatea persoanelor solicitate spre a fi verificate, însă până acum Poliția nu a răspuns Senatului. Din acest motiv nici nu s-a putut lua o decizie împotriva celor peste 15 angajați care ar fi suspectați de fals, înșelăciune și uz de fals după ce ar fi luat credite în valoare de 1,2 milioane de euro, bani pe care ulterior nu i-au mai înapoiat. Anchetatorii îi vor audia, îi vor pune sub urmărire penală și vor cere și instituirea sechestrului asigurator, pentru a recupera prejudiciul.

––––––––––––––––––––––––––

Angajații Senatului au fost înștiințați la jumătatea lunii septembrie în legătură cu ancheta deschisă in rem.

Deocamdată, sunt vizate faptele, nu persoanele.

Inspectoratul de Poliție Prahova a cerut adeverințe de salarizare pentru 8 angajați ai instituției, bănuiți că ar fi luat credite de tip CAR în perioada 2015 – 2022.

Reprezentanții Senatului au oferit oamenilor legii informațiile cerute.

Acuzațiile din dosar sunt cele de înșelăciune, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă