Anchetă la Râmnicu Vâlcea, după ce într-un tomberon a fost descoperită o substanță care pare a fi mercur

29 octombrie 2018, 13:52

Alerta s-a dat duminică dimineață, când un cetățean a anunțat la 112 că lângă o ghenă se prelinge pe asfalt o substanță asemănătoare cu mercurul. Polițiștii au blocat imediat accesul pe stradă.

La fața locului au ajuns atât polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substante Periculoase, cât si pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență Vâlcea.

Cinci kilograme din substanța suspectă au fost adunate într-un recipient special. Acesta a fost trimis la laborator pentru a verifica dacă este vorba într-adevăr de mercur.

În urmă cu 3 luni, într-un alt cartier din Râmnicu Vâlcea au fost găsite 25 de kg confirmate a fi mercur. În ambele cazuri, poliția a deschis dosar penal pentru trafic de substanțe toxice.

Medicii avertizează că mercurul are efecte devastatoare asupra asupra organismului uman, mai ales asupra sistemului nervos.

Mercurul este folosit pentru fabricarea bateriilor, a componentelor electronice și chiar în industria cosmetică și farmaceutică. În domeniul apărării, este utilizat la fabricarea muniției și a proiectilelor.

Pe piața neagră, un kilogram costă în jur de 2000 de euro.

Persoanele care găsesc mercur pe stradă sunt sfătuite să sune imediat la 112 și să evite orice contact cu substanța.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite