Anchetă la Parchetul Militar, după ce doi tineri au fost bătuți din greșeală de polițiști

24 noiembrie 2017, 14:49

Ancheta este în plină desfășurare, iar cazul a trecut de la Parchetul de pe lângă Tribuanlul Timiș la Parchetul Militar. Cercetarea se face deocamdată in rem, adică sunt cercetate faptele și nu persoanele.

Din acest motiv, nici polițiștii și nici jandarmii nu au fost suspendați din funcție. Abia când vor fi cercetați ei, conducerile Poliției și Jandarmeriei pot decide punerea la dispoziția a celor 8.

Cât despre suspendare, aceasta este posibilă doar în cazul în care suspecții vor fi arestați sau plasați sub control judiciar. Unul dintre tinerii care susține că a fost bătut de polițiști este fratele vitreg al Biancăi Drăgunșanu.

Acesta locuiește în Timișoara și lucrează ca inginer la o firmă importantă din oraș.

Cei opt polițiști și jandarmi implicați în incident au fost chemați la Parchetul Militar din Timișoara și audiați. Trebuie să explice cum s-a petrecut totul, cine și de ce i-a lovit pe cei doi tineri. Indiferent dacă erau sau nu interlopii căutați, lovirea lor nu este permisă.

Incidentul s-a petrecut ieri, într-o localitate de lângă Timișoara. Cei doi tineri se aflau în mașină, când au fost trași pe dreapta, loviți și încătușați. Oamenii legii i-au confundat cu alți doi suspecți pentru care aveau mandate de arestare în lipsă pentru furt calificat, braconaj și alte infracțiuni.

Cei doi tineri au fost urcați în mașini separate. Ce s-a întâmplat pe drum, nu se știe. Cert este că amândoi au fost bătuți și au ajuns la spital. Unul are splina ruptă și este în stare critică.

Celalalt, multiple leziuni în zona splinei și trei coaste rupte. În funcți de evoluția stării lor de sănătat, și, mai ales, dacă unul dintre ei nu va supraviețui, fapta va fi încadrată la omor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii și jandarmii acuzați își vor pierde locurile de muncă și riscă ani grei de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite