Anchetă la mănăstirea Putna, după ce un tânăr seminarist a fost lovit de lift și a murit

17 august 2017, 13:30

Sebastian, în vârstă de 17 ani, făcea voluntariat la mănăstirea Putna. Împreună cu alți doi colegi, a folosit liftul din pivnița mănăstirii. Băiatul a fost prins în angrenajul liftului și a fost rănit în zona capului.

Conducerea lăcașului de cult spune că a fost chemat imediat medicul de familie arondat mănăstirii. Acesta nu a sunat la urgență, ci l-a dus pe băiat într-o chilie pentru a se odihni, întrucât era în stare stabilă. A observat, însă, că are tulburări de vorbire și a sunat la spitalul din Rădăuți. Acolo nu existau echipamente pentru diagnosticarea corectă a băiatului, așa că medicul a decis să îl ducă la spitalul din Suceava cu mașina mănăstirii.

Nici de această dată nu a sunat la 112. Echipa de la Urgențe din Suceava a observat starea gravă în care se află tânărul seminarist și l-au transferat, cu ambulanța, la neurochirurgie în Iași. A fost operat, însă nu a putut fi salvat. A murit patru zile mai târziu.

Rudele lui Sebastian vor să afle cum a fost posibil accidentul de la lift și de ce băiatul nu a fost transportat imediat la spital cu ambulanța. Conducerea mănăstirii Putna a precizat că a anunțat accidentul Inpectoratului Teritorial de Muncă și că face propria anchetă în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite