Anchetă la IJP Buzău în cazul activistului pentru drepturile animalelor bătut chiar în fața oamenilor legii

14 iunie 2021, 18:31

Cei trei agresori ai activistului pentru drepturile animalelor din Buzău au ajuns în fața instanței. Ei au fost reținuți duminică seară, după ce inițial au fost audiați și eliberați.

Incidentul a avut loc sâmbătă, când Robert Nițu a încercat să filmeze cum sunt comercializate ilegal păsări, lucru interzis din cauza epidemiei de gripă aviară.

Pentru că agresiunea a continuat în prezența polițiștilor chemați la fața locului, corpul de control al IGPR a fost trimis să verifice modul în care s-a acționat.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Intervenția primului echipaj a lăsat de dorit. În urma acestei cercetări interne a IGPR va vom spune dacă polițiștii sunt sau nu vinovați.

Ane-Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău: Măsura reținerii este o măsură privativă de libetate și necesită un cadru legal de aplicare, consolidarea unui material probator care nu are prevăzut un termen procedural pentru consolidare.

Cei trei agresori sunt cercetați pentru lovire și alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii publice. În funcție de probele administrate ei ar putea fi acuzați și de ultraj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite