Anchetă în plină desfășurare după atentatul de la Paris. Trei membri ai familiei teroristului au fost arestați

21 aprilie 2017, 09:00

Gruparea teroristă Statul islamic s-a grăbit aseară să revendice atacul de la Paris. Dar numele dat de jihadişti atacatorului, Abou Youssef Al-Belgiki, îi intrigă pe anchetatorii care pun la îndoială şi faptul că gruparea teroristă a revendicat atât de repede atacul. Mihaela Antoche, corespondentul nostru la Paris, ne spune cum au evoluat lucrurile în Franţa.

 

După drama de aseară, francezii merg mai departe. Astăzi, celebrul bulevard era din nou animat. La locul dramei a fost pelerinaj. Oameni de rând au adus flori, s-au rugat pentru cel dispărut şi pentru cei răniţi aflaţi acum în spital.

La primele ore ale dimineţii, anchetatorii au revenit la domiciliul teroristului din suburbiile Parisului. Au arestat trei membri ai familiei. Vecinii îl descriu ca pe un om introvertit, discret şi liniştit.
„Nu vorbea cu nimeni. Nu avea prieteni, iubită. Nu era islamist practicant. Bea, fuma. Trăia izolat şi ura polțiștii”.

Karim Cheurfi, 39 de ani, este cel care a ucis aseară un poliţist pe Champs Elysee. Era în banca de date a poliţiei suspectat de acţiuni teroriste.

Între timp suspectul dat în urmărire generală aseară s-a predat poliţiei belgiene.

 

 

Ancheta este în plină desfășurare la Paris. Forțele de ordine au fost din nou suplimentate pentru a evita orice alt incident. Încă de vineri dimineață au fost audiați doi suspecți, despre care se bănuiște că ar fi complici cu atacatorul ucis joi.

Premierul Bernard Cazeneuve, prezent la Consiliul de Apărare convocat vineri, a dat încă o dată asigurări că totul va fi în ordine duminică, la alegerile prezidențiale. Peste 50 de mii de militari, jandarmi, polițiști vor vegea toate secțiile de votare și cartierele generale ale candidaților, precum și alegătorii care vor veni la vot.

Preşedintele Franţei a convocat în această dimineaţă Consiliul de Apărare. Atacul de aseară a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic. Încă de aseară, în Franţa au fost mobilizate toate forţele de securitate, ca să asigure protecţia cetăţenilor la alegerilor prezidenţiale de peste două zile.

Trei dintre principalii candidați în cursa electorală – conservatorul Francois Fillon, extremistă de dreapta Marine Le Pen și centristul Emmanuel Macron – au anunțat de azi-noapte că își suspendă toate acțiunile prevăzute pentru ultima zi de campanie. Primului tur de scrutin, se va desfasura duminică.

Vineri dimineață circulația a fost reluată, toată noaptea polițiștii și jandarmii au scotocit fiecare colțișor. Bulevardul Champs-Elysees este cel mai circulat bulevard din Paris. A fost cercetată și mașina din care s-a tras.

Atacatorul avea 39 de ani și la 24 de ani a mai făcut un atac cu armă asupra unui polițist, în urma căruia a fost condamnat la 15 ani în închisoare.

Procurorul Parisului afirmă că teroristul a fost identificat – atentatul a fost de altfel la scurt timp revendicat de gruparea Stat Islamic.

„Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul și este unul dintre combatanții (organizației) Stat Islamic”, a scris Amaq.

Pe numele celui de-al doilea suspect a fost emis un mandat de arestare. Se pare că el ar fi venit cu trenul din Belgia, potrivit pr esei franceze.

În locuința unuia dintre agresori au fost găsiți explozibili și materiale de propagandă, transmite Ora de Știri.

Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, spune că autoritățile au avertizat că este posibil un atac terorist înaintea alegerilor prezidențiale de duminică. Și candidații au fost avertizați de această posibilitate.

Un polițist a murit în urma unui schimb de focuri la Paris și alți doi sunt răniți. Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri