Anchetă în Franța după decesul unui student la Medicină vaccinat anti covid

Anchetă după decesul unui student vaccinat anti covid
Anchetă după decesul unui student vaccinat anti covid
23 martie 2021, 16:23

Justiţia a deschis o anchetă „pentru a afla cauzele morţii” acestui student de 24 de ani la Nantes (vest), potrivit Agenţiei Regionale de Sănătate.

„În acest context, a fost efectuată o autopsie şi sunt în curs expertize suplimentare pentru a determina cauzele decesului care în acest stadiu nu sunt cunoscute”, potrivit aceleiaşi surse.

„În cadrul supravegherii noastre îmbunătăţite a tulburărilor tromboembolice, am fost informaţi despre un caz de deces al unei persoane de 24 de ani la câteva zile după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca”, a anunţat luni seară Agenţia Naţională de Securitate a Medicamentelor (ANSM) într-un comunicat fără alte precizări.

„În acest stadiu, nu există dovezi care să susţină rolul vaccinului. Acest caz de deces face obiectul unei investigaţii clinice aprofundate a Centrelor regionale de farmacovigilenţă (CRPV)”, a precizat agenţia.

Franţa, la fel ca alte ţări europene, a suspendat temporar vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna trecută din cauza unor posibile efecte secundare.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă