Ancheta în dosarul incendiului de la Bamboo continuă. Patronul clubului Bamboo: Focul a pornit dintr-un spațiu care normal este închis

23 ianuarie 2017, 10:52

Ancheta în cazul incendiului din clubul Bamboo a ajuns la fondatorul clubului. Joshua Castellano a fost audiat mai bine trei ore la Poliţia Capitalei.

700-800 de oameni erau în localul de lux, sâmbătă dimineaţa, când au izbucnit flăcările, a spus italianul la ieşire. El a precizat că focul ar fi pornit dintr-o fostă sală de fitness. Castellano admite că în club se fuma, pentru că e greu de controlat un număr atât de mare de clienţi.

Localul s-a făcut scrum, iar pompierii au reuşit abia azi, la aproape 60 de ore de la incendiu, să lichideze complet focul.

Trei dintre cei 44 de răniţi care au ajuns sâmbătă dimineaţa la spital, mai sunt internaţi acum.

ACTUALIZARE 16.00 Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, a declarat, luni, la ieșirea din sediul Poliției Capitalei, că focul ar fi pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis.

„A pornit dintr-un spațiu care normal e închis, nu funcționa. Pe mine m-au chemat și normal că eu am văzut acolo, eu am fost acolo pe moment și am văzut… Foarte ciudat cum s-a aprins foc și cum s-a dezvoltat focul în momentul ăla. Atunci când am văzut focul, am spus să facem evacuare. S-a făcut evacuare imediată și s-a ieșit”, a declarat italianul Joshua Castellano, după ce a fost audiat în dosarul deschis în urma incendiului de sâmbătă.

ACTUALIZARE 13.00 Incendiul de la clubul Bamboo a fost declarat stins luni, la ora 12,30, au anunțat oficiali ai ISU București.

ACTUALIZARE 12.30  Poliţiştii continuă audierile în cazul incendiului din clubul bucureştean Bamboo. În urmă cu aproximativ o jumătate de oră, a sosit să dea declaraţii patronul localului, Joshua Castellano, împreună cu avocatul său

ACTUALIZARE 10.30 Se mai observă un focar de unde se degajă fum, cu posibilități limitate de stingere din exterior

Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov anunță că la clubul Bamboo se mai observă un singur focar în zona centrală, de unde se degajă fum, cu posibilități limitate de stingere a acestuia din exterior, fapt ce determină supravegherea zonei și pe parcursul zilei de luni.

Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au păstrat o autospecială de stingere la clubul Bamboo pentru a supraveghea eventualele focare de incendiu rămase nestinse.

Incendiul de la clubul Bamboo din Capitală, care a izbucnit sâmbătă dimineață, nu a fost încă declarat lichidat de către pompieri. Clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare proporție.

Până în acest moment, nu au fost identificate persoane care și-ar fi pierdut viața în urma incendiului.

Audierile în dosarul incendiului de la Bamboo continuă. Astăzi este aşteptat patronul clubului, Joshua Castellano.

În cursul zilei de duminică au fost chemate la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei 20 persoane, printre care administratorul clubului — care s-a prezentat împreună cu avocatul — angajați și clienți ai clubului bucureștean, în total fiind audiate până în prezent 40 de persoane.

Cercetările în cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Poliției Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite