Ancheta în Dosarul 10 august ar putea fi reluată în septembrie

10 august 2021, 20:38

Dosarul 10 August se află la Înalta Curte care a decis chiar azi că Tribunalul, nu Curtea de apel București, trebuie să judece cererea unui protestar de a obliga procurorii să soluționeze dosarul într-un timp rezonabil.

Potrivit reprezentanților asociațiilor civice, adjunctul procurorului general le-a transmis că dosarul se va întoarce de la Înalta Curte la Pachetul Militar în septembrie când procurorii se vor apuca de treaba.

Dosarul 10 august a fost clasat anul trecut de procurorii DIICOT. La presiunea publică, fosta șefa a DIICOT a solicitat redeschiderea parțială, dar inițial Tribunalul nu a fost de acord. Apoi, rând pe rând, victimele au cerut instanțelor redeschiderea dosarului și până la urmă judecătorii le-au admis reluarea anchetei.

Procurorul militar Bogdan Pîrlog, care a deschis inițial dosarul, spune însă că șansele să se ajungă la eventuali vinovați au scăzut.

În urmă cu 3 ani, pe 10 august, trupele Jandarmeriei au intervenit violent, inclusiv împotriva protestatarillor pașnici de la mitingul Diasporei din Piața Victoriei.

Jandarmeria era condusă de coloneii Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile, iar coordonatorul intervenției a fost maiorul Laurențiu Cazan. Ministru de Interne era Carmen Dan.

Acum, Cucoș și Sindile au ieșit la pensie la 49 și respectiv 42 de ani, iar Cazan este în continuare adjunct la Jandarmeria București.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite