Ancheta în cazul mașinii care a explodat la Arad a fost preluată de Parchetul General. Potrivit unor surse judiciare, explozia ar fi fost legată de o captură de țigări din ultimele zile

30 mai 2021, 13:13

Anchetatorii au stabilit că dispozitivul exploziv a fost pus în interioruL mașinii, probabil de un cetățean străin care a acționat la comandă, spun aceleași surse. Între timp, criminaliștii au încheiat cercetarea la faţa locului și au un cerc de suspecți.

În ultimele ore, anchetatorii care investighează asasinatul de la Arad au audiat mai mulți martori și rude ale victimei. Au fost de ajutor și imaginile de pe camerele de supraveghere din zona în care a explodat mașină. Există deja un cerc de suspecți. Una dintre ipoteze este că asasinul nu ar fi cetățean român. Strângerea probelor de la fața locului a fost dificilă, iar unele au fost distruse de incendiul puternic.

12 ore. Atât a durat prelevarea probelor de la locul în care mașina omului de afaceri a sărit în aer. Au fost ridicate cadavrul carbonizat al victimei, mașina distrusă de explozie, mai multe cutii și saci cu resturi ale autoturismului, inclusiv urme de materiale explozive care vor fi analizate amănunțit.

Toate probele merg la Institutul Național de Criminalistică. Surse judiciare spun că dispozitivul care a declanșat explozia a fost pus în interiorul mașinii. Și ar fi fost programat să se declanșeze când autoturismul se punea în mișcare. Anchetatorii verifică însă și apelurile telefonice primute de Ioan Crișan pentru a stabili dacă bomba a fost declanșată prin telefon.

Anchetatorii nu exclud că asasinatul să fi avut legătură cu traficul de țigări.

Potrivit surselor judiciare, este luată în calcul varianta unei răzbunări legate de o captură de țigări făcută în urmă cu câteva zile la Sâmbăteni. Atunci, un TIR a fost indisponibilizat în curtea firmei de transport a omului de afaceri. El ar fi aflat că în interior erau țigări de contrabandă și ar fi anunțat poliția.

Peste 600 de baxuri de țigări au fost descoperite luni de polițiști, ascunse într-un autocamion care, oficial, transporta borcane de sticlă. Șoferul TIR-ului a fugit când a fost oprit în trafic. Iar polițiștii au precizat atunci că autotrenul a fost transportat în incinta unei firme.

În Arad, autoritățile au sporit măsurile de siguranță.

Investigațiile continuă, sub coordonarea criminaliștilor, a experților în criminalitate organizată și explozivi și a unui procuror de la Parchetul General.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă