Anchetă în cazul incidentului de la Ambasada Rusiei. Investigații și în Rusia

7 aprilie 2022, 19:53

În comunicatul oficial al Comitetului de anchetă nu se precizează dacă procurorii ruși se vor deplasa la București pentru investigații la fața locului. Se menționează doar că anchetatorii vor cere toate informațiile legate de incidentul de ieri dimineața de la Ministerul rus de externe – transmite corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

Experții români consultați de Știrile TVR spun însă că e puțin probabil ca procurori și polițiști ruși să vină în România pentru a investiga incidentul de la ambasada din București.

În cazul de față, o investigație ar putea fi desfășurată pe teritoriul rusesc, implicit în incinta ambasadei, dar fără a avea un caracter penal, spune avocatul Ștefan Boboc. Un incident similar în cazul unei reprezentanţe a statului român peste hotare ar impune verificări din partea autorităților din țara noastră.

Luna trecută au fost profanate mai multe morminte ale unor soldați sovietici în cimitirul din localitatea Moţca din județul Iași. Și atunci, Comitetul rus de anchetă a anunțat declanșarea unor verificări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite