Anchetă în cazul avionului prăbușit la Buzău. Aparatul a mai fost implicat într-un accident în anul 2016, dar atunci pilotul s-a salvat

16 mai 2019, 18:07

„Am fost undeva mai departe de sat după bureți cu un prieten și am auzit o bubuitură. Am zis: cred că s-a prăbușit un avion, că a bubuit tare. S-a auzit motorul că a căzut. Eram la 2-300 de metri. Am scos telefonul să sunăm la 112. Am sunat. Am zis să ne ducem acolo. Poliția ne-a spus să nu ne ducem fără dânșii. Am coborât la marginea satului. Și ne-am dus cu poliția”.

Se prăbușise, într-adevăr, un avion. Aparatul era pilotat de omul de afaceri Mihai Covaciu. Plecase cu un prieten spre Constanța și surse din anchetă spun că avea la el o sumă importantă de bani.

„Avionul era lovit de un copăcel, căzut cu roțile în sus. Și două persoane decedate acolo, eu le-am văzut. Nicio șansă nu mai aveau, că aripile le-au pierdut undeva mai la deal, cum se spune. Oamenii care l-au văzut din zona noastră spun că l-au văzut că s-a învârtit de câteva ori. Și s-a auzit o bubuitură, dar nu a luat foc”.

Avionul de mici dimensiuni a căzut într-o zonă greu accesibilă.

Impactul cu solul a fost atât de puternic, încât resturile avionului s-au împrăștiat pe o suprafață foarte mare. Anchetatorii nu au reușit până la lăsarea întunericului să izoleze toată zona. Au recuperat însă trupurile celor doi.

Cei doi bărbați plecaseră de pe aerodromul din Ghimbav. Mihai Covaciu, care era la manșă, ar fi fost și proprietarul aparatului de zbor. Celălalt bărbat era Liviu Bucățică.

Pentru a explica accidentul, anchetatorii iau în calcul condițiile meteo nefavorabile, o eroare de pilotaj sau o defecțiune.

Același avion a mai fost implicat într-un accident în 2016, la Topoloveni. Atunci Mihai Covaciu a reușit să se salveze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite