Anchetă în cazul alertei de incendiu la Institutul „Marius Nasta” din București. Filmul evenimentelor

22 februarie 2021, 22:17

Serviciile de urgență au fost alertate puțin după ora 22.00. Angajații institutului le-au spus salvatorilor că iese fum de la unitatea mobilă de terapie intensivă în care sunt tratați pacienți covid în stare gravă. Pompierii au ajuns la fața locului în 8 minute, însă nimic nu ardea.

Potrivit medicilor, vieţile pacienţilor mutați în spital nu au fost puse în pericol. Unitatea mobila ATI este folosită din luna octombrie a anului trecut, iar verificarea tehnică a fost făcută în urmă cu două luni. Este vorba de un TIR echipat cu aparatură de terapie intensivă de ultimă generație.

Pompierul spitalului, un pensionar angajat și la Institut, nu a participat la intervenție. Potrivit managerului, el nu a mai venit la serviciu de jumătate de an și a fost mereu fie în concediu medical, fie de odihnă.

Pompierii, dar și firma care asigură mentenanța unităților mobile, au verificat cu atenție aparatura din care se presupunea că a ieșit fum. Potrivit șefului DSU, nu au descoperit nicio problemă.

Incidentul de noapte trecută este acum vizat de o anchetă a polițiștilor secției 18, coordonați de un procuror de la sectorul 5.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite