Anchetă în Bulgaria după accidentul de autocar în care au murit 3 români. Pe porţiunea unde a avut loc accidentul se produc frecvent evenimente rutiere tragice

7 august 2022, 18:41

Autorităţile bulgare investighează toate ipotezele posibile, de la nerespectarea limitei de viteză până la starea deplorabilă a carosabilului.

Cât priveşte viteza autocarului în momentul producerii accidentului, deocamdată nu există informaţii concrete.

La faţa locului au fost găsite doar părţi din tahograf, cutia neagră a autocarului.

Potrivit unui comunicat al companiei naţionale a drumurilor din ţara vecină, asfaltul de pe porţiunea de şosea din regiunea Veliko Tarnovo a fost reparat chiar luna trecută.

În prezent, autorităţile curăţă vegetaţia de pe marginea drumului şi au în proiect refacerea marcajelor. Totul, după o inspecţie a agenţiei bulgare a siguranţei în trafic, care a recomandat modificări tocmai pentru a elimina riscul de accidente.

Şi transportatorii profesionişti susţin că drumurile din Bulgaria au unele probleme. Pe porţiunea unde a avut loc accidentul se produc frecvent evenimente rutiere tragice.

Şoferul turc aflat la volan în momentul accidentului a fost reţinut pentru 72 de ore, acuzat de neglijenţa care a cauzat moartea a 4 pasageri. Există şi modalităţi prin care victimele sau familiile lor pot obţine despăgubiri, spun avocaţii.

Deocamdată, firma de transport căreia îi aparţinea autocarul a decis să păstreze tăcerea.

Pasagerii români răniţi, aduşi cu elicopterul din Bulgaria, rămân în continuare internaţi la spitalul Floreasca.

Ceilalţi 10 români care se aflau în autocar şi care au scăpat nevătămaţi din accident s-au întors în România sâmbătă seara, a anunţat Ministerul Afacerilor interne, cu un autocar al aceleiaşi companii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă