Anchetă extinsă în cazul tinerei din Galaţi, găsită pe stradă în şoc hemoragic. Tânărul cu care a întreţinut relaţii sexuale va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă

19 august 2019, 19:40

Imaginile cu adolescenta plină de sânge care așteptă lângă o mașină de poliție, în care se aflau doi agenți, au revoltat o țară întreagă. Copila de 14 ani, care întreţinuse relații intime cu un tânăr, era pe stradă când i s-a făcut rău.

Ea a fost dusă la spital și operată, iar medicii au constatat că viața i-a fost pusă în pericol. Adolescentul care i-a provocat leziunile nu este cercetat pentru viol, sau act sexual cu un minor, dar ar putea răspunde penal pentru vătămare corporală.

Fata, care se află de doi ani în grija statului și locuiește într-un apartament de tip familial, a fost externată. Și încearcă să își revină după experiența traumatizantă.

În privința celor doi agenți, acuzați că au ignorat-o pe fata plină de sânge, încă nu s-a luat nicio măsură administrativă.

Ancheta internă a Inspectoratului de Poliție al Județului Galați nu s-a încheiat. Membrii comisiei încă mai audiază martori pentru a putea lua o decizie în privința celor doi agenți.

O asociație neguvernamentală a depus plângere la Parchet împotriva lor.

Cei doi polițiști, despre care martorii au declarat că au rămas fără reacție în fața fetei pline de sânge și în stare de șoc, riscă amânarea înaintării în grad, o reducere a salariului și chiar să fie dați afară.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite