Anchetă extinsă în cazul deratizărilor toxice de la Timişoara. Patronul firmei care a făcut operaţiunea a fost reţinut

19 noiembrie 2019, 19:15

Autoritățile au refăcut pas cu pas filmul tragediei din blocul morții. De la primul apel la ambulanță și până la confirmarea celui de-al treilea deces, nimeni nu și-a dat seama că în acel bloc ar trebui intervenit de urgență pentru evacuare și investigații.

Medicii de la Serviciul de Ambulanță au primit 15 apeluri de la aceași adresa pe parcursul a 7 ture consecutive.

„Nu puteam face legătura …au fost patru medici la adresă, n-au semnalat nimic, nimeni nu ne-a spus despre dezinfecție”, spune şeful Serviciului de Ambulanţă Timiş, Iancu Leonida.

La spitalul județean au ajuns zeci de locatari din blocul în care s-a făcut dezinsecție. O parte dintre ei au rămas internați pentru că au nevoie de supraveghere permanentă.

Alți 19 copii au ajuns la spitalul Louis Țurcanu. Medicii spun că toți sunt în stare bună.

Între timp, autoritățile vor să afle cât mai repede unde au mai fost folosite substanțele care au provocat intoxicările.

Noaptea trecută a fost evacuat un al doilea bloc de locuințe, aflat în apropierea primului și unde aceeași firma a făcut deratizarea. Echipele de cercetare chimică au găsit concentrație foarte mare de substanţă toxică într-un apartament.

O altă alertă a venit de la grădiniță din oraș, care a fost deratizată de aceeași firma cu probleme. Din fericire aici s-au folosit substanțele uzuale împotriva rozătoarelor.

Toate persoanele evacuate au fost cazate în diferite spații din oraș, iar autoritățile au început decontaminarea clădirilor afectate. Pompierii vor scoate haine, paturi și orice fel de material posibil contaminat, apoi toate vor fi distruse.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă