Anchetă epidemiologică la Spitalul Județean Sibiu. Un asistent medical infectat cu coronavirus reclamă lipsa echipamentului de protecție

29 martie 2020, 17:04

Conducerea spitalului a anunțat că a început o anchetă pentru a stabili de unde a luat virusul asistentul medical. Se știe însă că, în timpul liber, îngrijeşte şi persoane la domiciliu şi din 16 martie el a intrat în contact cu o familie revenită din Germania. Dar nu a informat spitalul despre acest lucru.

De cealaltă parte, asistentul medical a transmis un mesaj extrem de dur conducerii spitalului pe Facebook.

Susține că asistenții și infirmierele au avut câte o mască de protecție pentru opt ore iar medicii, de cele mai multe ori, stau în cabinete pentru a evita să intre în contact cu pacienții suspecți.

Ancheta epidemiologică ar urma să stabilească atât modul în care a fost infectat asistentul, cât și persoanele care au venit în contact cu el. Acum, bărbatul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului.

Al doilea pacient depistat pozitiv la Sibiu este un bărbat de aproximativ 60 de ani, ajuns în stare gravă la secția infecțioase, pe 26 martie.

Pacientul fusese internat la spitalul de boli pulmonare și transferat apoi la spitalul județean când starea i s-a înrăutățit. El declară că nu a intrat în contact cu persoane suspecte și nici nu a călătorit în ultima vreme.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă