Anchetă după slujba cu public de la Mănăstirea Jieț. Doi bărbați susțin că au fost agresați după când le-au atras atenția maicilor că încalcă reglementările în vigoare

25 mai 2020, 17:41

Cei doi bărbați au intrat în biserica mănăstirii Jieţ unde slujba era în plină desfășurare. Au început să filmeze cu telefonul în timp ce le reproșau măicuțelor că încalcă legea. Maicile și enoriașii le-au cerut celor doi să plece. Iar un bărbat care s-a recomandat bodyguard i-a îmbrâncit și i-a scos afară din lăcașul de cult.

Cei doi bărbaţi agresaţi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Petroşani iar ulterior au depus plângere la politie. Și stareța mănăstirii a anunțat poliția că cei doi au tulburat liniștea așezământului monahal.

Într-un comunicat, Patriarhia Română critică atitudinea celor doi bărbați și susține că aceștia au „descins la mănăstire cu telefoanele armate pentru a vâna posibile ilegalități ecleziastice”.

Pe durata stării de alertă, la ceremoniile religioase din interiorul bisericilor pot lua parte cel mult 16 persoane, dacă păstrează o distanțî de cel puțin doi metri intre ele. Iar purtarea măștii este obligatorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite