Anchetă după moartea unui tânăr. Familia acuză că a fost diagnosticat și tratat greșit la Spitalul din Mangalia

13 ianuarie 2023, 12:30

Tânărul a simțit primele dureri abdominale pe 16 decembrie. A doua zi dimineață a mers la spitalul din Mangalia, i s-a spus că ar avea enterocolită și a fost trimis acasă. Din cauza durerilor mari, în aceeși zi a revenit la spital. I s-au făcut alte analize, alte tratamente și a fost retrimis acasă.

Marius Grigore, tatăl băiatului: „Pe la ora 1.00, m-a sunat că se simte rău, să venim repede acasă. Am venit acasă, i-am zis să se îmbrace între timp. Am plecat iar la urgență în aceea zi, pe 17.”

După alte două zile, a ajuns din nou la spital. De la diagnosticul de enterocolită și probleme la rinichi, unul dintre medici a ajuns la concluzia că are apendicită, dar nu l-a operat în aceeși zi. Până în următoarea dimineață, starea băiatului s-a agravat.

Tatăl băiatului: „Obligat, zice, îl internăm, că e acută, și îl operam mâine. Pai, zic, cum să îl operați mâine dacă e acută? Dacă pleznește? Nu, zice, stai liniștit, că bagăm antibiotic și nu se întâmplă nimic până mâine.”

Pe parcursul zilelor de spitalizare, tânărul a ținut legătura cu familia și prietenii.

Tânărul a fost ținut sub tratament, iar când medicii au văzut că starea i se înrăutățește a fost transferat la Spitalul Județean Constanța.

A fost adus aici cu o ambulanță și imediat au fost depuse toate eforturile pentru ca viață lui să fie salvată.

Crina Kibedi, purtătoare de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța: „S-a intervenit chirurgical de urgență. Ulterior a mers la terapie intensivă cu stare generală gravă, instabil hemodinamic. Evoluția postoperatorie a fost gravă. Din păcate, în pofida tuturor eforturilor depuse de medicii Spitalului Județean de Urgență Constanța, a survenit decesul.”

La Spitalul din Constanța s-a constatat că tânărul a prezentat stare septică și a avut peritonită. Reprezentantul Spitalului din Mangalia spune că li se vor cere lămuriri cadrelor medicale implicate, iar Comisiile de Malpraxis ale DSP și Colegiului Medicilor vor analiza cazul.

Liviu Mocanu, medic primar, Spitalul Municipal Mangalia: „Cazul este total trist, nefericit și pentru ceilalți colegi. Eu sunt de 22 de ani în spital medic, nu am mai avut cazuri de genul acesta. Și bineînțeles emoția este la nivelul întregii comunități medicale și chiar la nivelul locuitorilor orașului.”

Familia a angajat un avocat și caută acum dreptatea în instanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite