Anchetă după incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Focul a pornit de la o cuvă

12 aprilie 2018, 15:28

Activitatea în spital va putea fi reluată abia în toamnă, din cauza că Blocul operator și secția AȚI au fost distruse de flăcări.

Până acum două persoane care au făcut infarct și care ar fi putut primi îngrijiri medicale la Iași au fost redirecționate spre Spitalul „Floreasca” din Capitală.

Reprezentantul Asociației Pacienților a declarat că bolnavii internați care au avut de suferit în urmă incendiului din spital pot cere despăgubiri însă trebuie să demonstreze clar că au fost victime ale incidentului.

În ceea ce privește clădirea institutului, administratorul susține că este asigurată și că astfel ar putea recupera pagubă care se ridică la peste un milion de euro.

Surpinzător este faptul că pentru primele trei etaje ale clădirii există autorizație de securitate la incendii, în timp ce pentru etajele 4, 5 și mansardă, adică acolo unde a izbucnit focul, există doar un aviz de la ISU.

Din primele cercetări se pare că flăcările au izbucnit din cauza unei cuve de sterilizare care a luat foc.

Încă de ieri, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași a deschis o anchetă pentru a stabili dacă a fost încălcată legea securității în muncă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

O realitate periculoasă: Pensiuni fără autorizație de securitate la incendiu