Anchetă după ce mii de pești au murit în Lacul Pasărea de lângă București. Mirosul este greu, iar unii oameni adună peștii pentru consum

6 februarie 2019, 19:30

Pe Lacul Pasărea e un peisaj sumbru. Plutesc peștii morți, spre disperarea pescarilor de ocazie.

Oamenii care trăiesc în zonă susțin că, de câteva zile, nu pot respira din cauza unui miros înțepător. Așa că au sesizat Garda de Mediu.

Comisarii încearcă acum să afle dacă peștii care plutesc morți nu au avut oxigen când apa a înghețat sau dacă au murit din cauza unor substanțe periculoase care au în ajuns în lac.

Locuitorii din zonă spun că de vină pentru situație ar fi stația de epurare a unui complex de locuințe din apropiere. Scenariul este respins însă de administratorii cartierului rezidențial.

Chiar dacă există suspiciunea că apa Lacului Pasărea ar putea să fie otrăvită, oamenii nu se gândesc la riscuri și se hrănesc cu peștii morți.

Până când Garda de Mediu va face lumină în acest caz, adminstratorii lacului își refac calculele. Spun că au pierdut sume importante de bani.

În 2012 și 2016 peștii au murit în Lacul Pasărea din cauză că apa a înghețat, iar administratorii nu le-au asigurat oxigen.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite