Anchetă după accidentul feroviar produs lângă Ploiești, cel mai grav din România ultimilor ani. 12 persoane au fost rănite

19 decembrie 2019, 19:24

În trenul personal care abia plecase din Gara Ploieşti erau 55 de călători, iar mai mulți călători au fost răniți sau au suferit atacuri de panică. Impactul a fost atât de puternic încât unul dintre vagoanele trenului personal s-a îndoit și a fost ridicat de pe șine.

Din fericire, cei mai mulți răniți aveau contuzii ușoare și au fost externați. În schimb, bărbatul transferat la București a rămas în îngrijirea medicilor.

Autoritățile feroviare au izolat zona accidentului și au îndepărtat garniturile de la locul accidentului pentru a demara verificările. Anchete paralele au deschis și procuratura, alături de ITM, pentru că este vorba despre un accident de muncă colectiv.

Sunt analizate toate ipotezele care puteau duce la producerea accidentului, de la eroare umană la probleme de infrastructură. De altfel, zona de triaj unde s-a produs accidentul este folosită preponderent pentru trenurile marfare, însă de un an trenurile de călători sunt deviate pe acolo până la finalizarea lucrărilor la un pod feroviar din zonă.

După analizarea cutiilor electronice de înregistrare de pe locomotive, anchetatorii speră să descopere cauzele accidentului considerat cel mai grav din România ultimilor ani. Un rol determinant îl vor avea declarațiile celor doi mecanici, aflați momentan în spital pentru tratament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă