Anchetă de amploare la Milano. Sunt vizați curierii pe biciclete. Munca la negru, nerespectarea regulilor în trafic și condițiile precare de igienă, în atenția procurorilor

20 septembrie 2019, 19:38

La fel ca în cele mai multe orașe, Milano este plin de bicicliști care livrează mâncare. Doar că aceștia par un grup de muncitori a căror activitate este puțin reglementată și urmărită. De exemplu, în ce privește traficul, mulți nu au căști, veste reflectorizante și adesea circulă pe contrasens.

Tiziana Siciliano, adjunct al procurorului orașului Milano: „Este un fenomen de o amploare ce nu mai poate fi ignorată. Este o problema de siguranţă publică, pentru că este clar că nu se respectă normele minime de siguranţa muncii„.

Iar siguranța muncii este doar un aspect al anchetei.

Procurorii vor să vadă și în ce măsură se poate vorbi despre exploatare, mai ales că mulți dintre cei care livrează mâncare o fac în condițiile pe care și le permit, fără ajutor din partea companiilor pentru care lucrează.

Procurorii milanezi au decis să demareze o anchetă amplă în acest sector, după ce, luna trecută, au dispus mai multe controale.

Din 30 de persoane controlate, 3 erau ilegal în Italia, fără niciun fel de contract cu firmele pentru care livrau.

Muncitori în condiții ilegale, probleme în trafic, condiții de igienă de multe ori precare, toate se numără printre aspectele pe care procurorii din Milano le vor lua în calcul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite