Ancheta continuă în cazul violențelor din 10 august. 14 noi plângeri penale la Parchet „Vedeam fața acelui om (…) și dincolo de lovituri, plăcerea aceea de a mă lovi”

14 august 2018, 11:15

Peste 60 de plângeri s-au adunat până acum la Parchetul Militar, iar multe dintre acestea conțin detalii tulburaătoare despre intervenția jandarmilor. Oamenii care au fost loviți sunt hotărâți acum să ceară despăgubiri.

„La un moment dat am simțit o bubuitură la picior și mi-a explodat o grenadă, m-am dus către o ambulanță și doctorii m-au dus la urgență. Eu o să cer daune”

„Am fost și am depus plângere penală contra Jandarmeriei Române (…) Sunt cetățean american (…) nu aveam pe mine decât îmbrăcăminte mare cu steagul american (…) Am fost gazată, am suferi leziuni”

„Am primit bastoane pe spate cu toate ca mă identificam ca personă și calitatea mea de deputat în Parlamentul României”

Octavian, spre exemplu, le-a povestit procurorilor militari cum a fost bătut de jandarmi ,deși nu făcuse nimic.

„Au năvalit către noi, m-am lăsat pe spate cu picioarel în sus pentru a nu fi călcat în picioare, ăla a fost momentul în care unul dintre jandarmi a început să mă lovească cu ferocitate  (…) vedeam fața acelui om (…) și dincolo de lovituri plăcerea aceea de a mă lovi”

Deși procurorii militari au cerut planul de acțiune al forțelor de ordine din seara protestului, acesta nu a ajuns încă la Parchet.

Dosarul violențelor din Piața Victoriei a fost preluat de Parchetul General. La audierile de azi însă, procurorii militari au avut probleme cu electricitatea

Procurorii militari au deschis dosar penal in rem pentru abuz,  neglijență în serviciu și purtare abuzivă.

Prim procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu a spus că sunt încă în așteptarea documentelor solicitate de la Jandarmeria Română.

Întrebat dacă din centrul de comandă a făcut parte și un procuror militar, Ionel Corbu a dat asigurări că nu a participat niciun procuror de la Parchetul Militar.

Una dintre victimele violențelor de vineri a declarat la ieșirea de la audieri că intervenția jandarmilor a fost un haos. Victima a spus că se așteaptă ca ancheta să îi pedepsească pe vinovați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă