Anchetă Arad: Activitate intensă pe cartele Prepay, înaintea asasinării omului de afaceri

2 iunie 2021, 20:24

Una dintre activitățile standard în investigațiile legate de omoruri dar și de alte infracțiuni este solicitarea unui mandat privind verificarea listing-urilor de telefonie mobilă din zona de interes. Așa s-a întâmplat și la Arad iar anchetatorii au aflat că în zonele în care s-a aflat, în ultimele 10-14 zile, Ioan Crișan au fost folosite cartele prepay ce ar fi fost active pentru scurte perioade de timp, între câteva ore și cel mult o zi.

Această stare de fapt s-a repetat până la asasinarea omului de afaceri arădean.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, admite că încă nu s-a conturat o ipoteza clară în cazul crimei din Arad și mărturisește că o mai mare aplecare asupra anumitor situații poate salva vieți.

Jurnalistul de investigații Alecu Racoviceanu crede în varianta unui ucigaș român și chiar la o colaborare între infractori în vederea asasinării lui Crișan.

Și fostul director Insemex Constatin Lupu crede că dispozitivul exploziv putea fi fabricat în România și că atentatorii au știut ce au de făcut.

În prezent, se fac verificări la nivel național în magazinele și la societățile care vând materiale ce ar putea fi folosite pentru confecționarea unei bombe.

În paralel, spun surse judiciare, expertizarea materialelor din care a fost făcută bomba e foarte dificilă din cauza incendiului mistuitor ce a cuprins mașină afaceristului arădean după detonare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite