Ancheta „Afaceri în spatele cortinei” realizată de jurnalistul TVR Răzvan Butaru a fost prezentată la Astra Film Festival de la Sibiu

12 octombrie 2022, 22:05

„Afaceri în spatele cortinei”, o investigaţie semnată de jurnalistul TVR Răzvan Butaru, arată cum s-au câştigat bani cu piese de teatru puse în scenă şi jucate o singură dată sau deloc. S-a întâmplat la Teatrul din Petroşani din 2003 până în 2017.

Ancheta realizată de Răzvan Butaru a fost vizionată aseară în cadrul Festivalului de Film Astra de la Sibiu. Proiecţia a fost urmată de discuţii cu publicul.

Răzvan Butaru, jurnalist TVR: Lumea vrea să vadă că nemulţumirile şi problemele oamenilor sunt totuşi căutate şi puse în scenă de cineva din lumea presei.

Regizorul britanic de origine română Liviu Tipuriță, el însuși autor al multor filme de investigație, speră ca jurnaliştii să vadă din ce în ce mai des în Astra o platformă prin care investigaţiile lor să ajungă de pe micul pe marele ecran.

Liviu Tipuriță, regizor britanic de origine română: Festivalul Astra pentru mine este un miracol faptul că a reuşit să se dezvolte şi să crească toţi anii aceştia şi să se apropie anul viitor vor fi 30 de ani de când Astra există, ceea ce e un lucru extraordinar. Eu personal mă bucur foarte mult că Astra în sfârşit a găsit o formulă să creeze un cadru pentru filmul de investigaţii.

Astra Film Festival a ajuns la ediţia cu numărul 29. Ca de fiecare dată, prezintă o selecţie a ceea ce este mai nou şi mai valoros în filmul documentar. Festivalul se va încheia pe 16 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite