Anca Jurma a fost delegată în funcția de procuror șef al DNA de către procurorul general Augustin Lazăr

DNA
DNA
9 iulie 2018, 15:01

Anca Jurma a îndeplinit, pe parcursul a două mandate, atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, potrivit sursei citate.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupție, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional”, se arată în comunicatul Ministerului Public.

Decizia procurorului general al României  vine în aceeași zi în care președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

Inițial,  ca urmare a regulamentului DNA, interimatul Direcției Naționale Anticorupție a fost asigurat de Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA.

Între timp, Ministerul Justiţiei a anunţat începerea selecţiei pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, care se va desfăşura până pe 30 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă