Analize și strategii la PSD după votul de la locale

28 septembrie 2020, 13:36

PSD are 20 de Consilii Județene, în timp ce PNL a obținut 17.

Față de alegerile din 2016, social democrații au pierdut opt șefii de Consiliu Județean. Cea mai mare pierdere este la Vrancea. Marian Oprișan pierde conducerea consiliului după 20 de ani  în care a fost neclintit de la șefia acestui județ.

Stânga pierde mai multe primării importante dacă ne uităm la harta capitalelor de județ. Doar 14 primării și sectorul 4 merg la PSD. În timp ce PNL obține 15  primării și sectorul 6.

În 2016 toți primarii Capitalei erau de la PSD, însă anul acesta au rămas doar cu sectorul 4, potrivit rezultatelor parțiale.

La Primăria Capitalei, după numărarea a peste 95% dintre voturi, Gabriela Firea are sub 40 de procente. ESte o înfrângere la care nu se așteptau.

Social Democrații pierd Primăria Constanța,  Decebal Făgădău nu a reușit să-i convingă pe alegători că merită un nou mandat.

Deputatul USR, Lucian Viziteu, l-a învins pe  Ciprian Necula de la Bacău, primar în funcție din 2016.

Giurgiu este un alt județ unde PSD avea lideri importanți. Primăria municipiului reședință de județ și șefia Consiliului Județean  merg acum la PNL.

PSD a câștigat însă Primăria Craiova, unde Lia Olguța Vasilescu a mai obținut un mandat.

Marcel Ciolacu apreciază că rezultatul alegerilor locale arată că „PSD este pe drumul cel bun”: Persoanele anchilozate de prea mult timp în anumite funcții publice, indiferent dacă au fost din partea PSD sau din partea PNL au fost sancționate de români”.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a mai  declarat, astăzi, că și-ar dori ca Gabriela Firea să candideze la un post de parlamentar din partea PSD după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat de primar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite