Analiza remanierii guvernamentale. Social-democrații se întreabă de la ce a pornit, de fapt, scandalul

17 octombrie 2017, 21:42

Odată cu acceptul președintelui și depunerea jurământului de către noii miniștri, putem spune că lucrurile în Guvern reintră în normal. Totuși, rămân nedumeririle legate de atitudinea lui Mihai Tudose, care a provocat remanierea.

Reporter: „Dumneavoastră ați înțeles de ce a cerut domnul Tudose demisia celor două doamne?” (Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, n.r)

Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor: „Nu, nu înțeleg.”

Liviu Dragnea spune că știe ce s-a întâmplat, și că a reușit să nu repete greșeala pe care a făcut-o față de fostul premier, Sorin Grindeanu.

Prioritatea zero este modificarea legilor justiției, care se va face, cel mai probabil, prin inițiativă parlamentară, nu de către guvern. Dragnea dorește ca președintele țării să nu fie scos din circuitul numirii procurorilor șefi și vrea părerea Comisiei de la Veneția pe această temă.

De cu totul altă părere este Călin Popescu Tăriceanu.

Ar putea suferi o amânare legea pensiilor. În schimb, rămâne valabilă discuția despre șefia ANCOM, autoritatea de reglementare în comunicații. Liviu Dragnea a refuzat să spună dacă l-ar putea numi în această funcție pe fostul premier Sorin Grindeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite