Analistul de politică externă întrerupt de cei doi copii mici în timp vorbea în direct la BBC: „A fost o comedie a erorilor”

14 martie 2017, 21:44

Săptămâna trecută, profesorul Robert Kelly de la Universitatea Naţională din Busan, Coreea de Sud, acorda un interviu în direct la BBC News despre situaţia din această ţară, unde preşedinta Park Geun-hye a fost destituită,  când a fost întrerupt de cei doi copii mici ai săi, care au dat buzna în cameră. Înregistrarea a fost preluată de presa din întreaga lume şi a devenit virală pe internet.

(w620) Profesorul

La distanţă de câteva zile de la acel moment, profesorul şi soţia sa au acceptat să vorbească despre acea zi într-un interviu pentru WSJ, realizat în acelaşi birou.

Era finalul unei zile lungi de apariții la radio și la televiziune, când Robert Kelly, expert în Asia de Est, se pregătea să intre în direct prin Skype la ora locală 19.00, la BBC, notează WSJ. A uitat însă să încuie uşa biroului său, aşa cum făcea de obicei. Asta a declanşat o adevărată „comedie a erorilor”, după cum spune acum profesorul Kelly.

Soţia sa urmărea interviul într-o altă cameră, împreună cu copiii. Atunci când şi-a văzut tatăl la televizor şi a recunoscut camera în care  se afla acesta, Marion, fiica de 4 ani a cuplului, nu a stat pe gânduri: a dat buzna ţopăind, chiar în mijloul interviului acordat în direct la BBC. Era bine dispusă după petrecerea de ziua ei pe care o avusese mai devreme la grădiniţă, explică tatăl.

Momentul intrării intempestive a fost  remarcat de moderatorul BBC James Menendez: „Cred că unul dintre copiii dvs tocmai a intrat în cameră”, după care a continuat cu întrebarea serioasă: „Credeţi că relaţia cu Coreea de Nord se va schimba?”.

(w620) Profesorul

Profesorul nu a apucat să răspundă la întrebare, pentru că în încăpere a intrat şi al doilea copil, în premergător – băieţelul de 8 luni, James. Uşor amuzat, tatăl a încercat să rămână serios şi şi-a cerut scuze pentru întrerupere, în timp ce bebeluşul în premergător se apropia, în spatele său. „Am ştiut atunci că totul s-a terminat”, spune profesorul.

Într-un efort eroic, soţia sa, Kim, a sosit alergând în cameră, pentru a salva situaţia. Intenţia a generat, însă, şi mai mult amuzament.  Mama reuşeşte cu greu să-i scoată pe copii din cameră. Fetiţa dărâmă şi câteva cărţi de pe biroul tatălui, înainte de a fi scoasă cu forţa de mamă  din biroul de lucru.

(w620) Profesorul

Robert Kelly şi-a cerut din nou scuze şi, când totul părea a se fi încheiat, momentul amuzant continuă, pentru că femeia intră din nou în cameră, de-a buşilea, pentru a închide uşa.

Videoclipul devenit viral pe internet şi a fost preluat de presa din toată lumea. Doar pe pagina de Facebook a BBC a fost vizualizat de peste 84 de milioane de ori. S-au scris articole şi mii de comentarii în mediul online.  Unii şi-au exprimat simpatia pentru familia profesorului, alţii l-au criticat pentru atitudinea pe care au considerat-o nu suficient de caldă faţă de copii.

Au existat şi controverse legate de faptul că mulţi au presupus eronat, pe baza unor stereotipuri rasiale, că soţia profesorului e bona copiilor, nu mama lor.

Potrivit WSJ, un purtător de cuvânt al BBC a refuzat să comenteze incidentul, iar jurnalistul  James Menendez, cel care a realizat interviul cu Robert Kelly, nu a răspuns email-ului în care i se cerea un punct de vedere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite