ANAF vinde mașinile confiscate. Ce prețuri au vehiculele

16 noiembrie 2023, 08:12

ANAF scoate tot timpul la vânzare fel și fel de mașini confiscate. Unele mai ieftine, altele mai scumpe. Economica.net a făcut o selecție pe orașe și se pare că în București sunt cele mai multe mașini pe care ANAF încearcă să le valorifice.

Un Lexus RX300 din 2003 are un preț de pornire de 13.664 lei. Adică puțin peste 2.700 euro. Dacă aveți mai mulți bani vreți o mașină mai nouă, vă puteți înscrie la licitație pentru un Jeep Compas din 2021. Este un autovehicul încadrat la norma de poluare euro 6,iar anvelopele sunt în stare bună. Costul: 93.854 lei, adică apropae 19 mii de euro.

Dacă nu dispuneți de prea mulți și totuși o mașină vă este necesară, puteți alege o Dacia Logan din 2007. Pare a fi o mașină umbata, ținând cont că are la bord peste 250 de mii de km. Această mașină costa 7.425 lei, adică aproape 1.500 euro.

Mașini confiscate de ANAF se vând și în alte orașe din țară, nu doar în București. La Galați de exemplu se scoate la licitație o Skoda Rapid din 2018, însă inspectorii nu dau prea multe detalii despre mașină, ci doar prețul. 49.388 lei, aproape 10 mii de euro. Cei de la Iași însă sunt ceva mai darnici când vine vorba de informații despre ce au la vânzare. De exemplu un Citroen din 2018 se vinde cu aproape 10 mii de euro, însă în anunț se specifică foarte clar că mașină nu are ITP valabil și că a fost folosită la taximetrie.

Ce trebuie să știți dacă vă interesează o astfel de ofertă. În primul rând că discutam despre o licitație, iar prețurile sunt de pornire și se mări dacă cineva oferă mai mult. Cu o zi înainte de licitație trebuie să depuneți un mic dosar cu sină care să cuprindă mai multe documente, inclusiv dovada plății sau o scrisoare de garanție.

Mare atenție! Deși preturile par tentante, unele mașini sunt scoase la licitație pentru a doua sau a treia oară, asta pentru că la prima licitație nu au fost cumpărate de nimeni. Deci e posibil că ele să aibă anumite probleme. Deci cel mai bine ar fi să mergeți și să le vedeți înainte de a decide dacă participați la licitație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă