ANAF a publicat Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din profesii liberale. VEZI documentul

Persoanele fizice care obţin venituri din profesii liberale pot consulta ghidul fiscal care a fost publicat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Regăsiți documentul și mai jos. Contribuabilii interesaţi pot găsi detalii despre Declaraţia unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare sunt necesare şi de unde se pot procura, cum se poate depune Declaraţia unică şi ce modalităţi de plată sunt puse la dispoziţia contribuabililor.

04 Februarie 2021, 19:21 (actualizat 04 Februarie 2021, 19:30) Știrile TVR |
Sigla ANAF / FOTO: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO, http://foto.agerpres.ro

"Sunt considerate venituri din profesii liberale veniturile obţinute de către medici, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, experţi tehnici şi contabili, contabili autorizaţi, auditori financiari, consultanţi fiscali, arhitecţi, traducători, sportivi, precum şi alte persoane fizice cu profesii reglementate în condiţiile legii. Veniturile obţinute din profesii liberale desfăşurate în România se consideră ca fiind obţinute din România, indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate", subliniază ANAF.

Veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, sunt venituri din activităţi independente și sunt impozitate în sistem real.

Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, rolul acestui nou ghid fiscal este de a stimula şi de a asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate din profesii liberale, să plătească impozitele şi contribuţiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente.

Ministerul Finanţelor va continua să extindă numărul materialelor informative dedicate persoanelor fizice şi juridice pentru a încuraja cât mai mult conformarea fiscală voluntară a contribuabililor, se arată într-un comunicat al instituției, citat de Agerpres.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI