ANAF a declanșat operaţiunea "Iceberg", de verificare a celor mai mari companii din România

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că a demarat operaţiunea Iceberg, o acţiune amplă de verificare fiscală a celor mai mari companii din toate domeniile economice din România.

24 Ianuarie 2019, 15:44 (actualizat 24 Ianuarie 2019, 15:47) |
Sigla ANAF / FOTO: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO, http://foto.agerpres.ro

"Operaţiunea 'Iceberg' se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România", se arată într-un comunicat citat de News.ro.

Combaterea fenomenului externalizării profitului şi verificarea manierei în care companiile mari gestionează relaţiile economice între companii din grupul din care fac parte sunt principalele direcţii de acţiune ale ANAF în perioada următoare.

În plus, Fiscul vrea să destructureze lanţurile tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea fraudelor fiscală cu implicaţii semnificative asupra bugetului statului.

"În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialişti din cadrul Agenţiei, care va iniţia verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispoziţiile Codului de procedură fiscală precum şi a legislaţiei din domeniu", se mai subliniază în comunicat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 10°C
IASI 3°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 11°C 16°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI