ANAF, Ministerul Finanţelor şi Trezoreria vor avea o bază de date unică

7 iulie 2017, 14:02

ACTUALIZARE: ANAF, Ministerul Finanţelor şi Trezoreria vor avea o bază de date unică. Aceasta va fi realizată în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale sub forma unui centru naţional de informaţii financiar-fiscale.

Decizia a fost luată vineri, la Guvern, la întâlnirea premierului cu preşedintele ANAF, ministrul Finanţelor şi şeful STS.

Discuţiile au pornit de la gradul redus al colectării TVA.

Şeful Fiscului, Bogdan Stan, a admis că se înregistrează întârzieri la realizarea veniturilor programate, dar a dat vina pe modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte microintreprinderile şi impozitul specific. Stan s-a plâns că, în momentul de faţă, în sistemul ANAF, sunt şi servere din 1999.

ACTUALIZARE Şeful STS Marcel Opriş ar fi venit la Guvern pentru o discuţie cu premierul Mihai Tudose, ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa şi preşedintele ANAF Bogdan Stan.

Scopul întâlnirii este găsirea unei soluţii de a conecta sistemul informatic al ANAF cu celelalte instituţii care gestionează banii publici, potrivit unor surse guvernamentale. Asta în contextul în care premierul este nemulţumit de modul în care ANAF s-a ocupat de colectarea taxelor în primele luni ale anului.

Miercuri, în cadrul discuției care a avut loc între Bogdan Stan și premierul Mihai Tudose, primul ministru i-ar fi spus șefului ANAF că are dead-line sfârșitul acestei luni până la care trebuie să facă evaluarea tuturor structurilor pe care le guvernează ANAF în momentul de față, pentru a vedea care angajat lucrează mai mult, spun sursele noastre, a transmis reporterul Daniel Coman, pentru emisiunea România 9. Dacă rezultatele nu vor fi bune, nu este exclus să se ajungă și la concedieri. Estimările vorbesc de 10% din angajați, la 26.000 de oameni.

Explicații posibile: criterii de performanță, cheltuieli birocratice și banii pentru salarii nu ar mai fi suficienți pentru foarte mult timp.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite