Ana Mardare, despre atmosfera din Los Angeles, în timpul protestelor declanșate de decesul lui George Floyd: Parcă se pregătește un război

5 iunie 2020, 20:41

Ana Mardare locuiește în Los Angeles, unul din orașele în care au debutat protestele. Situația a degenerat rapid, mulțimea a incendiat mașini şi a jefuit magazine, iar forțele de ordine au arestat sute de oameni.

De când a fost instaurată starea de asediu, Ana primește zilnic pe telefon mesaje de alertă cu atenționări şi recomandări din partea autorităților.

Potrivit unei decizii emise de autoritățile din Los Angeles, persoanele care vor ieși din case între orele 21 şi 5 dimineață riscă amendă în valoare de 1.000 de dolari sau jumătate de an de închisoare.

Şi măsurile de securitate au fost înăsprite, iar polițiștii sunt peste tot. În cei 6 ani de când locuiește în Los Angeles, Ana spune că a trăit astfel de emoții doar în timpul cutremurelor şi incendiilor masive de vegetație.

După mai bine de o săptămână de proteste violente, abia în ultimele două zile spiritele s-au mai calmat, iar manifestațiile se desfășoară pașnic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite