Ana Bogdan, învinsă dramatic de Paula Badosa în turul trei la Roland Garros, după ce a ratat o minge de meci în setul doi

4 iunie 2021, 22:15

Ana Bogdan a pierdut partida după ce a avut o minge de meci în setul doi și a condus cu 4-2 în decisiv. În plus, românca a avut mai multe puncte câștigate în meci, 121, față de 116 adversara ei.

Ana Bogdan a revenit senzațional în primul set, câștigând șase ghemuri la rând, după ce a fost condusă cu 2-0.

În setul secund, Badosa a reușit prima break-ul, însă românca a egalat la 5, apoi și-a făcut serviciul, obligând-o pe jucătoarea din Spania, văzută de specialiști drept favorită să ajungă în finală, în jumătatea ei de tablou, să servească pentru a rămâne în meci.

Ana a avut o minge de meci, anulată de spaniolă, care a reușit să trimită setul în tiebreak. Românca a reușit primul minibreak, dar apoi Badosa a revenit și a făcut cinci puncte la rând. Sportiva noastră a revenit la 4-5, dar Badosa și-a făcut ambele puncte pe serviciu și și-a adjudecat setul secund la tiebreak.

În setul trei Ana Bogdan s-a desprins la 4-2, însă Badosa a egalat la 4. Spaniola a reușit break-ul pe final de meci și a încheiat setul trei cu 6-4.

Sportiva noastră a reuşit cea mai bună performanţă a sa la Roland Garros și și-a egalat cel mai bun rezultat la un turneu de Mare Şlem, după ce în 2018 a atins turul al treilea la Australian Open.

Românca va fi recompensată cu un cec de 113.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

Ana Bogdan s-a calificat direct în turul 3 la Paris, după ce Naomi Osaka s-a retras din turneu, în urma deciziei controversate de a nu participa la conferințele de presă.

În primul tur, Ana Bogdan a trecut de italianca Elisabetta Cocciaretto, scor 6-1, 6-3.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite