Ana Birchall și Cozmin Gușă au fost excluși din PSD. Decizia a fost luată în şedinţa CEx a PSD

CEX al PSD a votat, marți seara, pentru excluderea din partid a Anei Birchall, fostul ministru al Justiției, și a lui Cozmin Gușă. "A ieşit cu declaraţii pe justiţie fără să aibă din partea CEX acest drept", a declarat Viorica Dăncilă, despre excluderea Anei Bichall din PSD.

12 Noiembrie 2019, 20:01 (actualizat 12 Noiembrie 2019, 21:55) |
Ana Birchall, exclusă din PSD

ACTUALIZARE Ana Birchall a postat un mesaj pe pagina ei de Facebook în care spune că a aflat din presă despre excluderea sa din PSD.

"Am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la şedinţă,  să aud "capetele de acuzare" şi să pot răspunde. În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice.

Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică", se arată în mesajul postat de Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

"Adresez mulțumiri reprezentanților presei care au reflectat cu bună credință activitatea mea din ultimii ani. Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare și cu credința că în Romania lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal"a conchis Ana Birchall, în mesajul postat pe Facebook.

După şedinţa CEx, liderul PSD, Viorica Dăncilă,  a explicat că Ana Birchall a creat o problemă PSD şi, pornind de la acest lucru, mai mulţi colegi au propus excluderea ei. "A ieşit cu declaraţii pe justiţie fără să aibă din partea CEX acest drept", a declarat Viorica Dăncilă.

"Colegii au fost nemulţumiţi de atitudinea domnului Guşă. Modul în care s-a raportat la PSD a fost unul care nu a fost corect. Colegii au vorbit de o abordare obiectivă şi că în mijlocul nostru se regăsesc cei care se raportează la principiile social-democrate. În acest context a venit propunerea de excludere", a precizat Dăncilă.

Ana Birchall a fost exclusă din PSD pentru că felul în care s-a poziţionat ca ministru al Justiţiei. A adus deservicii partidului, a declarat, deputatul PSD Florin Iordache.

"Este o decizie normală. Felul în care s-a poziţionat Ana Birchall ca ministru a adus mari deservicii PSD", a afirmat Iordache, după şedinţa Comitetului Excutiv Naţional al PSD.

Încă de la începutul mandatului ei de ministru, Ana Birchall şi-a exprimat părerea că Secția Specială pentru Investigarea magistraților ar trebui desfiinţată.

Viorica Dăncilă a pledat pentru păstrarea în partid a lui Cozmin Gușă, dar liderii din CEX au votat împotrivă.

Cozmin Gușă s-a reînscris în PSD în urmă cu două săptămâni. El a mai fost secretar general al PSD în perioada în care Adrian Năstase era președinte.

Propunerile de excludere au venit de la Cătălin Rădulescu.

Au fost excluşi din PSD şi cei trei parlamentari care au votat pentru guvernul Orban. A fost exclus şi primarul Bacăului, care ar fi făcut declaraţii nepotrivite. El a afirmat că îi este ruşine cu candidatul pe care PSD îl are la alegerile prezidenţiale.

Viorica Dăncilă a declarat că primarul Bacăului a fost exclus, la propunerea preşedintelui organizaţiei, Dragoş Benea.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 27°C 24°C
CLUJ 24°C 20°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 32°C 27°C
BRASOV 25°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI