Ana Birchall a preluat portofoliul de la Florin Iordache şi este oficial noul ministru interimar al Justiţiei

10 februarie 2017, 13:19

Ana Birchall este oficial ministru interimar al Justiţiei. În această seară a preluat mandatul de la demisionarul Florin Iordache.

ORA 18.15 Ana Birchall a preluat portofoliul ministerului Justiţiei de la ministrul demisionar, Florin Iordache. Este anormal să avem o Românie divizată. Hotărârile CCR sunt obligatorii. În viitor, cu un mai mare dialog, aceste probleme vor fi rezolvate, pentru că altfel există imposibilitatea instanţelor să se pronunţe, a declarat Florin Iordache, după ce i-a predat portofoliul Anei Birchall.  Trebuie întărit statul de drept şi respectarea drepturilor omului, a mai spus Florin Iordache.

ORA 17.50 Numirea Anei Birchall în fruntea ministerului Judtiţiei a fost publicată în Monitorul Oficial. De luni voi invita la dialog toate instituţiile din domeniul justiţiei, a spus noul ministru interimar, în primele declaraţii făcute în această calitate.

ORA 17.03 Decretul de numire a Anei Birchall a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis, dar nu a apărut încă în Monitorul Oficial, transmite Alexandru Costache pentru Telejurnalul de la ora 17.00.

Se schimbă titularul la Justiţie. Ana Birchall, propusă interimar după demisia lui Florin Iordache, este aşteptată să preia portofoliul până la numirea unui nou ministru. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru desemnarea  Anei Birchall. Propunerea făcută de premierul Sorin Grindeanu pentru asigurarea interimatului a stârnit deja un val de reacţii pe reţelele de socializare.

Florin Iordache a fost vineri dimineaţă la minister, apoi a plecat la Parlament, dar a promis că se va întoarce pentru a pregăti predarea ştafetei.

Ana Birchall a avut dimineaţă un program încărcat. La nouă şi jumătate s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei, iar la ora 12:00 s-a întâlnit cu ambasadorul Marii Britanii.

Predarea de ştafetă va avea loc în această după-amiază.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite