Echipa filmului "Ana, mon amour" a stat faţă în faţă cu jurnaliştii, după o proiecţie pentru presă. Filmul, distins la Berlin cu 'Ursul de argint', pentru montaj, va intra pe marile ecrane de la noi, săptămâna viitoare. Pelicula face analiza unei relaţii de cuplu şi a dependenţei dintre parteneri, cu scene erotice destul de realiste, cum nu s-au mai văzut în cinematografia română.
Faţă de "Poziţia copilului", precedentul film al lui Cătălin Netzer, laureat cu Ursul de Aur acum 4 ani, Ana, mon amour are o miză mai ambiţioasă. Construcţia e una complexă, sofisticată, povestea de dragoste e spusă din perspectiva bărbatului, aşa cum şi-o aminteşte pe sofaua psihanalistului cu care face terapie.
Sunt secvenţe combinate ca într-un puzzle şi aici intervine talentul Danei Bunescu, cea care semnează montajul şi care a primit Ursul de Argint. De altfel, Dana Bunescu a realizat montajul şi pentru alte filme care-au facut istorie în cinematograful românesc, cum ar fi Moartea domnului Lăzărescu sau 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile.
Călin Netzer le-a povestit jurnaliştilor că, asemeni eroilor din film, el însuşi a făcut psihanaliză vreme de 10 ani. Iar actorii au explicat cum s-au pregatit pentru scenele de sex destul de explicite din film.
Ana, mon amour poate fi văzut în cinematografe din 3 martie.