An nou, panglici noi în infrastructură. Autoritățile vor 118 km de autostradă și 170 de km de căi ferate moderne

4 ianuarie 2019, 18:21

Pe Autostrada Lugoj Deva, loturile trei şi patru arată deja foarte bine. Sunt 43 de kilometri care ar fi trebuit să fie gata încă din 2016. Acum, oficialii de la drumuri au un nou termen: august 2019.

Chiar și așa, șoferii nu vor circula, nici anul acesta, pe autostradă, de la Sibiu până la Nădlac. Mai lipsește un segment care va fi scos la licitație anul acesta. Marea problemă sunt trecerile pentru urşi.

Va rămâne o porțiune de aproximativ 15 kilometri, nefinalizată, unde șoferii vor fi nevoiți să iasă de pe autostradă și să folosească drumul național.

Autoritățile mizează pe încă 41 de kilometri între Sebeș și Turda și pe 15 kilometri între Câmpia Turzii și Iernut. În total, aproape 120 de kilometri noi de autostradă.

Pe calea ferată ar urma să fie modernizați peste 170 de kilometri ai Coridorului IV Paneuropean, între Sighișoara și Coşlariu și Coşlariu – Simeria. Necesarul este însă mult mai mare.

În lipsa investițiilor în infrastructură, singura soluție pentru ca siguranța călătorilor să nu fie pusă în pericol este ca trenurile să circule cu o viteză redusă. În prezent, pe toată rețeaua feroviară sunt aproximativ 400 de restricții de viteză, potrivit CFR.

Tot pe Coridorul IV Paneuropean, mai sunt lucrări în execuție și între Simeria și frontiera cu Ungaria.

Din cauza subfinanțării pe alte tronsoane, peste 300 de km de cale ferată se strică anual și doar 5% sunt reparați. Sunt cifre anunțate chiar de fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite