Amulete împotriva coronavirusului și bijuterii „de pandemie”, noua modă în Rusia

4 iunie 2020, 13:16

Meșterii sticlari de la fabrica din Gus-Khrustalny, regiunea Vladimir, au o nouă îndeletnicire, adaptată la vremurile de pandemie. Sfere cu excrescențe și piciorușe de diferite culori te duc cu gândul la cel mai mediatizat și nevăzut inamic din lume: noul coronavirus.

O bilă de cristal are un diametru de 5 – 6 centimetri și cântărește între 700 și 800 de grame. Un meșter sticlar poate face cam 20 de „viruși – suvenir” într-o tură de 8 ore.

Liviu Iurea, corespondent TVR: „Alți oameni mai inventivi, când au văzut că purtarea măștilor devine parte a vieții cotidiene, s-au gândit la ceva inedit. Din moment ce te apără de ceva, masca, având funcție de echipament de protecție, poate fi percepută și ca talisman„.

Așa că Alexandr Ryzhankov, meșter bijutier, a început să confecționeze inele sub formă de măști chirurgicale.

Alexandr Ryzhankov, bijutier: „Nu aş fi vrut să fac suveniruri în funcţie de evenimentele care se petrec în lume. Măştile-inel nu sunt suveniruri. Nu sunt inscripţionate cu COVID sau altceva. Aş zice că este doar o amuletă care te apără de ceva rău„.

Inelele măști au fost stoc limitat, au costat 85 de dolari bucata și s-au vândut ca pâinea caldă. Creațiile lui Alexandr sunt inspirate din realitățile cotidiene. Înainte de pandemie, el a avut succes cu coliere formate din piese sub forma pungilor de plastic, folosite la cumpărături.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite