Amplă operațiune anticorupție în Ucraina. Zelenski: Cei care nu respectă cerințele fundamentale nu au de ce să rămână în funcție

1 februarie 2023, 18:45

Ampla operațiune anticorupție a vizat serviciul vamal, autoritatea fiscală și Ministerul Apărării. A fost demisă toată garnitura de conducere de la taxe și impozite. Există suspiciuni că ar fi fost scutiți de impozite mai mulți oligarhi. De asemenea, a fost decapitată conducerea vămilor.

Fară să se refere clar la ampla operațiune anticorupție de astăzi, președintele Volodimir Zelenski a declarat că cei care nu resepctă cerințele fundamentale nu au de ce să rămână în funcție.

Serviciul de Securitate al Ucrainei anunță că a descoperit o manevră financiară prin care s-ar fi fraudat peste 1 miliard de dolari la un mare producător de petrol și la o rafinărie. Acestea ar fi, parțial, deținute de Ihor Kolomoiski, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, fost apropiat al președintelui Volodimir Zelenski.

Circulă fotografii cu el chiar în momentul descinderii agenților speciali, dar nu e clar cum de Kolomoiski e în țară, ținând cont că are mai multe cetățenii și proprietăți în străinătate. Președintele Zelenski i-a retras mai demult cetățenia ucraineană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite