Amnistia și grațierea, subiecte de dispută. Președintele vrea agenda ședințelor de guvern, coaliția nu renunță la ordonanță

17 decembrie 2018, 21:51

Lansarea oficială a ideii de ordonanță pe amnistie și grațiere chiar în ziua izbucnirii Revoluției din 1989 la Timișoara a fost taxată de președintele Klaus Iohannis.

„Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat- scrie seful statului pe pagina sa de facebook.

Potrivit unor surse, o ordonanță care să cuprindă inclusiv amnistia și grațierea ar urma să fie dată până pe 15 ianuarie. Social democrații nu renunță la idee, în timp ce în opoziție apar voci care cred că președintele ar trebui să convoace un referendum pe tema justiției.

Dacă înainte de adoptarea Ordonanței 13, președintele a mers la ședința de guvern, acum îi cere premierului să-i trimită ordinea de zi în prealabil. Șeful statului invocă în acest sens regulamentul adoptării actelor normative. Același document prevede ca în cazuri excepţionale, în ședință pot fi aprobate și alte acte normative decât cele de pe agenda oficială, dacă acestea reclamă o decizie urgentă a Guvernului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite