Americanul naufragiat 30 de ore în Atlantic a fost salvat

Americanul naufragiat 30 de ore în Atlantic a fost salvat
Americanul naufragiat 30 de ore în Atlantic a fost salvat
7 august 2023, 15:23

Totul a început vineri dimineață, când Charles Gregory, în vârstă de 25 de ani, a ieșit la pescuit cu barca sa de 12 picioare, în largul coastei St. Augustine, Florida. Nu era prima dată când o făcea. Numai că acum valurile au crescut mai mult decât se aștepta. Iar, la un moment dat, un val a fost atât de puternic încât i-a lovit barca și l-a aruncat pe bărbat în larg.

A reușit să se întoarcă la bord, dar vasul lui era într-o stare deplorabilă. Timp de aproape două zile, tânărul „s-a luptat să rămână în viață” sub soarele brutal din Florida, în timp ce s-a agățat de barca parțial scufundată, suferind înțepături de meduză și observând rechini, a declarat duminica tatăl său, Raymond Gregory, pentru CNN. „A fost speriat de moarte”, a spus Raymond. „El a spus că a avut mai multe conversații cu Dumnezeu în acele 30 de ore decât a avut toată viața”.

Charles s-a luptat să se agațe de barcă și să rămână în viață în lumina directă a soarelui, a spus tatăl său. Cele aproape două zile au inclus încercări disperate ale lui Charles de a menține barca pe linia de plutire. A făcut eforturi frenetice de a obține ajutor, de a semnaliza bărcile și avioanele din apropiere, a spus tatăl său. Dar noaptea a fost cea mai rea. „Noaptea, a spus că era frig, că a înghețat acolo în acea apă, pentru că el era ars de soare, iar vântul sufla”, a povestit Raymond.

Charles este acum acasă. Se odihnește. „Este epuizat, este deshidratat și suferă de rabdomioliză”, care provoacă distrugerea mușchilor deteriorați și duce la conținutul de celule musculare în sânge, ceea ce, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, poate fi agravat de deshidratare. Arsurile solare severe, vânătăile și mușcăturile îi îngreunează mișcările. Îi este greu să se ridice din pat, dar este de așteptat să fie bine, a spus tatăl său. „La sfârșitul zilei, întreaga morală a poveștii este „nu renunța niciodată”, a spus el.

„Deși acest caz a dus la salvarea lui Charles dintr-o situație care pune viața în pericol, evidențiază importanța de a avea echipament de siguranță la bord și de a fi pregătit pentru ce este mai rău”, a declarat Nick Barrow, comandantul sectorului Gărzii de Coastă din Jacksonville. „Dacă intenționați să plecați pe apă, amintiți-vă să aveți o vestă de salvare, un radio VHF de calitate marin, dispozitive de semnalizare și o baliză de localizare personală de urgență, pentru a contacta primii respondenți în cazul în care aveți nevoie de asistență”, a spus el.

Un articol de Arina Delcea

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite