Nataţie: Americanul Caeleb Dressel a declarat forfait pentru restul Campionatelor Mondiale de la Budapesta

Caeleb Dressel
Caeleb Dressel
23 iunie 2022, 09:19

Dressel (25 ani), septuplu campion olimpic, a cucerit două titluri în capitala ungară, la 50 m fluture (duminică) şi la 4×100 m liber, alături de coechipierii săi din ştafeta american (sâmbătă).

După ce a înregistrat marţi al doilea timp în seriile la 100 m liber, el s-a retras chiar înainte de semifinalele acestei probe, câştigată de românul David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta (200 m liber şi 100 m liber).

Echipa americanului a invocat „motive medicale”, fără alte detalii, subliniind că decizia de retragere de la Campionatele Mondiale a fost luată de comun acord, „după consultări cu Caeleb, antrenorii săi şi staff-ul medical”. „Prioritatea noastră este şi va fi întotdeauna sănătatea sportivilor noştri şi vom continua să-i oferim lui Caeleb asistenţa de care are nevoie pentru a se recupera rapid”, a adăugat Team USA.

Întrebat, după victoria sa de la 100 m liber, dacă Dressel s-a retras din semifinale de teama unui duel cu David Popovici, campionul român a răspuns: „Nu cred. Este un înotător prea mare pentru a fugi de cineva ca mine sau de oricine, dar sper să fie bine şi să se întoarcă mai puternic”.

Caeleb Dressel era înscris la competiţia din capitala Ungariei în probele de 50 m liber şi 100 m fluture, precum şi în mai multe ştafete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă