Americanii, închiși în case din cauza fumului venit din Canada. 400 de focare sunt încă active

8 iunie 2023, 21:07

Pompierii canadieni luptă cu flăcările în cel puțin 400 de focare. Foarte puține dintre ele sunt ținute sub control. Iar vremea nu ajută deloc. În zonele afectate, va ploua de abia peste o săptămănă, avertizează meteorologii.

Fumul a învăluit toate marile orașe. Mai mult decât atât, a ajuns până pe coasta de est a Statelor Unite. New York-ul e pur și simplu blocat.

Din cauza aerului irespirabil. Oamenii nu pot ieși din casă.

Aerul e portocaliu și impregnat de particule periculoase la un nivel aproape fără precedent și care face aproape invizibile chiar și uriașele monumente cum este Statuia Libertății.

Kathy Hochul, guvernatorul statului New York: Aşa cum ştim potrivit indexului de calitate a aerului, valoarea normală, sigură este de 50. Dar în zone din statul noastru am văzut un index de până la 400 în ultimele 24 de ore. Noi credem că măstile N95 sunt importante pentru protecţie, pentru a opri particulele din aer să ajungă în plămâni. De aceea anunţ că punem la dispoziţie 1 milion de măşti N95 care vor fi distribuite gratuit în centrele de stat.

Agenția americană pentru mediu a clasificat aerul că fiind nesănătos în aproape toată regiunea de nord și nord-est a SUA.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite