Americanii au dejucat un atentat ce urma să fie comis la Kabul de aripa afgană a grupării Stat Islamic

29 august 2021, 21:40

Explozia a zguduit un cartier de locuințe. În oraș s-a instalat panica, ținând cont că existau avertismente că jihadiștii ISIS pun la cale noi atacuri, după măcelul de joi, de pe aeroport. Apoi, administrația americană a clarificat, oarecum, situația: „Armata americană a declanşat o lovitură aeriană defensivă, cu dronă, asupra unui vehicul din Kabul, şi astfel a fost eliminată o ameninţare iminentă marca ISIS-K”.

Vehiculul lovit de drona americană urma să fie folosit de atentatori pentru a merge în zona aeroportului. Se pare că nu era nimeni la bord, doar veste cu explozibil.

Aseară, președintele Joe Biden avertizase că există riscul unor atentate pe aeroport. Din ce spun acum surse din armata americană, pericolul ar fi fost înlăturat.

Talibanii sunt tot mai prezenți în zona aeroportului. Pentagonul confirmă că și-a redus efectivele. Surse afgane spun că predarea aeroportului de la americani către talibani ar fi început deja.

Potrivit Departamentului de Stat, talibanii au dat asigurări că și după termenul limită de 31 august vor permite anumitor afgani să iasă din țară. Este vorba despre afgani care au primit protecție din partea a zeci de țări. Printre acestea figurează și România, potrivit listei Departamentului de Stat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite