American Corner din incinta Bibliotecii Naționale a împlinit un deceniu de existență

18 mai 2023, 07:51

American Corner funcționează în incinta Bibliotecii Naționale a României, în baza unui parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București. Centrul pune accent pe interacțiunea directă cu publicul.

Kathleen  Kavalec, ambasadoarea SUA în România: „Sunt mândră de rețeaua noastră incredibilă, de cele 10 Colţuri Americane şi cele 25 de rafturi, şi de munca lor de a transmite mesajul nostru şi oportunităţile către prietenii noştri din această naţiune”

American corner oferă posibilitatea studenților de a-și perfecționa limba engleză prin vizionari de filme, expoziții de artă, ateliere, programe de învățare a limbii engleze și formare profesională.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, consideră că este important ca relațiile culturale româno-americane să fie consolidate.

Luciaan Romașcanu, ministrul Culturii: Din punctul meu de vedere, cultura este cel mai important lucru care deschide inimile diplomaților și ajută la o mai ușoară îndeplinire a sarcinilor. Sunt convins că, într-o zi, am putea realiza ideea de a avea un fond comun cultural România-SUA.

Adrian Cioroianu, managerul interimar al Bibliotecii Naţionale a României: „Colţul american din Bucureşti este cea mai bună platformă publică diplomatică! Adună la un loc oameni, dar este şi un loc de învăţare şi descoperire a Statelor Unite şi de a stabilii conexiuni. Construieşte un pod imaginar peste Atlantic şi astfel se consolidează legătura euroatlantică dintre noi. „

Programul American Corners a debutat în 2005. În prezent, există zece astfel de centre active în mai multe orașe din țară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite